onze recepten

Ontdek onze gemakkelijke en creatieve ideeën, en geniet van alle smaken uit het IMPERIAL gamma.

Glaasje met mousse van sprot en tomatenjulienne

Een feestelijk aperitiefhapje

‹ Terug naar het overzicht

Extra info over het recept

  • Bereiding : 10 min.
  • Type gerecht : Een feestelijk aperitiefhapje
  • Aantal personen : 6
  • Download recept

Ingrediënten

  • 1 doosje verse kaas Madame Loïk
  • 1 blikje gerookte sprot Imperial
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 1 soeplepel balsamicoazijn
  • 2 middelgrote tomaten
  • Enkele basilicumblaadjes
  • Enkele peterselieblaadjes
  • Zout – peper van de molen

Bereiding

  1. Snijd de tomaten in julienne en voeg wat zout en peper toe.

  2. Voeg de olijfolie, balsamicoazijn en de gesnipperde basilicum en peterselie toe.

  3. Laat de sprot uitlekken, snijd het staartje af en houd het bij voor de versiering achteraf.

  4. Plet de sprot en meng alles in een kom met de opgeklopte kaas Madame Loïk NATURE tot een mooie moussetextuur ontstaat.

  5. Verdeel de tomatenjulienne in de glaasjes.

  6. Voeg een laag sprotmousse toe en versier met het staartje van de sprot.

Sprot

  • Sprot Gerookt in Olie

    Sprot Gerookt in Olie

    De kleine sprotjes, zacht en smeuïg, zitten boordevol goede voedingsstoffen. Nadat we ze lichtjes gerookt hebben, werden ze onmiddellijk ondergedompeld in zonnebloemolie.

    Meer over dit product
  • Sprot Gerookt in Tomatensaus

    Sprot Gerookt in Tomatensaus

    De alombekende gezouten smaak van deze kleine kwaliteitsvis komt fantastisch tot zijn recht in de heerlijke tomatensaus. De sprot wordt gevangen in de winter, want dan is het gehalte aan omega 3 optimaal.

    Meer over dit product

Beschikbaar in verpakking van :

Gemiddelde voedingswaarde /100gr

Ingrediënten

Allergenen