onze recepten

Ontdek onze gemakkelijke en creatieve ideeën, en geniet van alle smaken uit het IMPERIAL gamma.

Gegrilde artisjokken met gedroogde tomaten, olijven en ansjovis in pikante olijfolie

Een heerlijk voorgerecht

‹ Terug naar het overzicht

Extra info over het recept

  • Bereiding : 10 min.
  • Bereidingstijd : 15 min.
  • Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
  • Aantal personen : 4
  • Download recept

Ingrediënten

  • 2 blikjes verse ansjovis uit de Egeïsche Zee in pikante olijfolie van IMPERIAL
  • 12 artisjokharten op olie (bokaal)
  • 50 g gedroogde tomaten
  • 50 g olijven
  • 1 ui
  • 3 groene uien 
  • 4 soeplepels olijfolie
  • Zout, peper van de molen

Bereiding

  1. Spoel de artisjokharten en snijd ze in 4. Versnipper de ui en de groene uitjes.
  2. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. Snijd de olijven in twee en verwijder de pit – of gebruik ontpitte olijven.
  3. Laat het sap van de ansjovis met de olijfolie en de groenten sudderen in een pan.
  4. Voeg de gedroogde tomaten en olijven toe, breng op smaak met zout en peper en laat 6-7 minuten sudderen.
  5. Verwarm de oven voor op 160°. Schik alles in een ovenschotel, voeg de ansjovisfilets toe en laat alles 5 minuten warmen in de oven zodat de ansjovis warm wordt zonder uit te drogen.

Ontdek de ansjovis van IMPERIAL

De kleine smaakmaker die het verschil maakt

  • Ansjovis Gerolde reepjes met Kappertjes

    Ansjovis Gerolde reepjes met Kappertjes

    Je zou gek zijn om deze zorgvuldig uitgekozen reepjes enkel als decoratie te gebruiken. Lekker en overheerlijk. Ook om zo op te eten.

    Meer over dit product
  • Ansjovis Reepjes in olijfolie

    Ansjovis Reepjes in olijfolie

    De enige echte engraulis encrasicolus (dat is zijn volledige naam, die hoef je niet te onthouden, tenzij je houdt van wist-je-datjes/tenzij je een fervent quizzer bent!), olijfolie en niet meer dan dat!

    Meer over dit product
  • Ansjovispasta

    Ansjovispasta

    Superhandig om al je bereidingen mooi af te werken met deze verslavende, gezouten smaak in tubevorm.

    Meer over dit product
  • Verse ansjovis uit de Egeïsche Zee - in pikante olijfolie

    Verse ansjovis uit de Egeïsche Zee - in pikante olijfolie

    Deze ansjovis heeft helemaal niets meer te maken met de gezouten ansjovis. Ze is vers, op z’n geheel klaargemaakt zoals sardines, zacht en zonder schubben, gebakken in de oven en daarna verpakt in een mooi doosje waar een pikante olijfolie op hem wacht

    Meer over dit product

Beschikbaar in verpakking van :

Gemiddelde voedingswaarde /100gr

Ingrediënten

Allergenen