Extra info over het recept
- Bereiding : 10 min.
- Bereidingstijd : 15 min.
- Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- 2 blikjes verse ansjovis uit de Egeïsche Zee in pikante olijfolie van IMPERIAL
- 12 artisjokharten op olie (bokaal)
- 50 g gedroogde tomaten
- 50 g olijven
- 1 ui
- 3 groene uien
- 4 soeplepels olijfolie
- Zout, peper van de molen

Bereiding
- Spoel de artisjokharten en snijd ze in 4. Versnipper de ui en de groene uitjes.
- Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. Snijd de olijven in twee en verwijder de pit – of gebruik ontpitte olijven.
- Laat het sap van de ansjovis met de olijfolie en de groenten sudderen in een pan.
- Voeg de gedroogde tomaten en olijven toe, breng op smaak met zout en peper en laat 6-7 minuten sudderen.
- Verwarm de oven voor op 160°. Schik alles in een ovenschotel, voeg de ansjovisfilets toe en laat alles 5 minuten warmen in de oven zodat de ansjovis warm wordt zonder uit te drogen.