Extra info over het recept
- Bereiding : 15 min.
- Bereidingstijd : 10 min.
- Type gerecht : Een feestelijk aperitiefhapje
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- 1 blik zalm 213 g IMPERIAL
- 2 soeplepels mayonaise
- 1 bussel witte asperges
- 1 gerookte zalmrug
- Vloeibare room
- Bieslook
- Zout
- Peper
- 1 koffielepel paprika

Bereiding
- Breng het water in een kookpot voor asperges aan de kook. Schil de asperges en kook ze gedurende 10 minuten (prik met een vork om de garing te controleren). Laat uitlekken en afkoelen.
- Mix de uitgelekte zalm met, zout, peper, paprika, mayonaise en room in een blender of met de mixer tot een dikke zalmcrème.
- Snijd de kopjes van de asperges en snijd de rest in blokjes.
- Snijd de gerookte zalmrug in dobbelsteentjes.
- Hak de bieslook fijn.
- Schik achtereenvolgens de zalmcrème, de aspergeblokjes en de zalmblokjes in de glaasjes.
- Werk af met een aspergekopje en de bieslook en bestrooi met wat paprika.
“Verander de schikking in de glaasjes of gebruik groene asperges ter vervanging of ter aanvulling.”