Extra info over het recept
- Bereiding : 20 min.
- Bereidingstijd : 30 min.
- Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- 1 doos IMPERIAL wilde zalm Extra Fancy Pink 213g
- 1 grote ui
- 1 bosje lente-ui
- 1 pompoen
- 2 tomaten
- 3 stengels bleekselder
- 1 kippenbouillon
- 1 kom droge witte bonen of 1 doos reeds gekookt
- 20g boter
- zout
- peper

Bereiding
- Als je gekozen hebt voor droge bonen, week ze 24 uur op voorrand in water.
- Leeg de pompoen, schil de tomaten en verwijder de zaadjes.
- Blancheer de grote ui en het de witte stengels van de lente ui in stukjes gesneden (hou het groene gedeelte aan de kant) in de boter zonder te kleuren.
- Wanneer ze doorzichtig beginnen te worden, voeg dan de fijngesneden pompoen en bleekselderij, verpletterde gepelde tomaten, blokje kippenbouillon, zout en peper toe. Voeg ook de bonen toe en overdek alles met water, zodat alles net onder water staat.
- Voeg zout toe naar smaak.
- Als u koos voor ingeblikte bonen, voeg deze dan toe op het einde van het kookproces.
- Serveer in een diep bord. Zet stukjes zalm in het midden en garneer met gehakte lente ui (groene gedeelte).
- Kruid met peper van de pepermolen.