Extra info over het recept
- Bereiding : 30 min.
- Bereidingstijd : 30 min.
- Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- 300 g spinazie
- zout
- 1 ui
- 1 el olijfolie
- peper,
- van de molen
- 2 rollen bladerdeeg (275 g)
- 150 g feta
- 200 g ZALM Extra Fancy Pink IMPERIAL
- 2 eieren
- 1 - 2 el melk

Bereiding
- Selecteer de spinazie, verwijder de harde stelen, was en blancheer hem ca. 1 minuut in zout water.
- Giet af, laat schrikken, knijp de bladeren zeer goed uit en hak fijn.
- Pel de ui, snijd in fijne blokjes en laat in een kookpan met hete olie glazig stoven.
- Meng de spinazie erdoorheen, laat nog 1-2 minuten meegaren, kruid met zout en peper en zet aan de kant.
- Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte.
- Leg bakpapier op een bakplaat. Rol het bladerdeeg uit en snijd uit elke rol 6 vierkanten.
- Verbrokkel de feta bij het spinaziemengsel.
- Snijd de zalm klein en voeg hem met 1 ei erbij, vermeng alles goed.
- Scheid het tweede ei en smeer de deegranden dun in met geklutst eiwit.
- Verdeel de vulling op de stukken deeg, vouw ze diagonaal tot driehoeken samen en druk de randen met de tanden van een vork goed aan.
- Leg de deegkussentjes op de bakplaat.
- Kluts de eierdooier met de melk, smeer de deegkussentjes ermee in en laat ze in ca. 25 minuten goudbruin bakken in de oven.
“Serveer ze warm of een beetje afgekoeld.”