Extra info over het recept
- Bereiding : 20 min.
- Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 1 grote stronk witloof
- 500 g blaadjes jonge spinazie
- Enkele blaadjes raketsla
- 6 zwarte olijven
- 12 kerstomaten
- 1 blik artisjokharten (4 à 6 stuks) of in olie gemarineerde artisjokken
VOOR DE VINAIGRETTE:
- Olijfolie
- Ciderazijn (of wijnazijn)
- 1 koffielepel ansjovispasta

Bereiding
- Snijd de paprika’s in reepjes.
- Snijd de voet uit het witloof en verwijder de blaadjes een voor een.
- Snijd de artisjokharten in twee en de olijven in rondjes.
- Was de jonge spinazie en de raketsla.
- Snijd de kerstomaten in twee.
- Schik alles in een saladekom.
- Kruid met peper maar geen zout want de ansjovispasta in de vinaigrette is al zout.
VOOR DE VINAIGRETTE:
- 6 soeplepels olijfolie
- 2 soeplepels ciderazijn en 1 koffielepel ansjovispasta.
- Voeg de vinaigrette aan de salade toe en meng voorzichtig.
“Strooi na het mengen wat gegrilde ”