Extra info over het recept
- Bereiding : 30 min.
- Bereidingstijd : 30 min.
- Type gerecht : Een verrukkelijke maaltijd
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- 300 g knolselder
- 300 g bloemige aardappelen
- zout
- boter, voor de vorm
- 2 sjalotten
- 600 g zalmfilet, zonder vel
- 200 ml melk
- 200 ml room
- 2 el boter
- peper, van de molen
- nootmuskaat, versgeraspt
- 2 stengels salie

Bereiding
- Schil en was de knolselder en snijd in kleine blokjes. Schil en was de aardappelen en snijd in dunne schijven.
- Laat beide 5-10 minuten voorgaren in zout water, giet af en laat uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte.
- Smeer een vuurvaste schaal (ca. 20x30 cm) in met boter. Pel de sjalotten en snijd ze in fijne blokjes.
- Snijd de zalm in blokjes, leg ze in de ovenschaal, kruid met zout en peper.
- Verdeel de sjalotten en het mengsel van knolselder en aardappel over de zalm.
- Vermeng de melk met de room en giet het eroverheen. Leg er enkele klontjes boter op.
- Kruid alles nog eens met zout, peper en nootmuskaat.
- Was de salie, schud droog, trek de blaadjes van de takjes en hak de helft fijn.
- Bestrooi de gratin ermee en laat hem 30-35 minuten bakken in de oven, tot het oppervlak lichtjes gebruind is.Strooi de rest van de salieblaadjes over de zalmgratin en serveer.