Extra info over het recept
- Bereiding : 25 min.
- Bereidingstijd : 60 min.
- Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- 200 g bloemige aardappelen zout
- 300 g zalm zonder vel en graten IMPERIAL
- 2 tl zeer fijngehakte dille
- 1/2 citroen, zeste en sap
- ca. 6 el paneermeel
- 1 eierdooier,
- peper, van de molen
- 200 g natuuryoghurt
- 1 el grove mosterd
- plantaardige olie, om te frituren

Bereiding
-
Was de aardappelen, laat ze ca. 25 minuten garen in zout water, giet ze af en laat ze even uitdampen.
-
Snijd de zalm in kleine blokjes en pureer ze fijn in een blender samen met 1 tl dille, citroenzeste en 2 el paneermeel.
-
Pel en plet de aardappelen en voeg ze erbij.
-
Voeg ook de eierdooier toe en verwerk alles tot een vormbaar mengsel.
-
Voeg er indien nodig nog een beetje paneermeel of water bij.
-
Kruid met zout en peper en zet het ca. 1 uur in de koelkast.
-
Vermeng de yoghurt met de mosterd, 1-2 tl citroensap, de overige dille, zout en peper.
-
Breng de dipsaus op smaak en zet ze in de koelkast.
-
Verhit meer dan genoeg olie in een pan. Neem telkens ca. 2 el van het zalmmengsel, vorm het tot kroketten en wentel ze in het resterende paneermeel.
-
Laat de kroketten in porties aan alle kanten goudbruin frituren in de hete olie, haal ze er dan uit, laat ze ontvetten op keukenpapier en houd ze even warm.
“Serveer de zalmkroketten met de dipsaus.”