onze recepten

Ontdek onze gemakkelijke en creatieve ideeën, en geniet van alle smaken uit het IMPERIAL gamma.

Aperitiefstengels met ansjovis en kaas

Een feestelijk aperitiefhapje

‹ Terug naar het overzicht

Extra info over het recept

  • Bereiding : 10 min.
  • Bereidingstijd : 15 min.
  • Type gerecht : Een feestelijk aperitiefhapje
  • Aantal personen : 6
  • Download recept

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 zakje geraspte kaas voor gratin
  • 1 bokaal of 2 blikjes ansjovis met olijfolie van IMPERIAL
  • 4 vierkantjes bladerdeeg (ongeveer 15 x 15 cm) 
  • 1 koffielepel sterke paprika 1 draai van de pepermolen

Bereiding

  1. Snijd elk stuk bladerdeeg in 8 repen. Laat de ansjovis uitlekken.
  2. Meng het ei met de paprika, het zout en wat peper van de molen.
  3. Breng het mengsel met een borsteltje op de repen bladerdeeg aan en leg een ansjovis op elke reep. Draai het deeg en de ansjovis in lengterichting in elkaar en leg alles op een bakplaat. Bedek elke reep met gemalen kaas.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C en bak de stengels 10 à 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
  5. Controleer de gaartijd. Laat afkoelen op een rooster.

“Zorg ervoor dat er op de bakplaat voldoende afstand tussen de stengels is zodat ze niet aan elkaar kleven. Het deeg zet immers uit.”

Ontdek de ansjovis van IMPERIAL

De kleine smaakmaker die het verschil maakt

  • Ansjovis Gerolde reepjes met Kappertjes

    Ansjovis Gerolde reepjes met Kappertjes

    Je zou gek zijn om deze zorgvuldig uitgekozen reepjes enkel als decoratie te gebruiken. Lekker en overheerlijk. Ook om zo op te eten.

    Meer over dit product
  • Ansjovis Reepjes in olijfolie

    Ansjovis Reepjes in olijfolie

    De enige echte engraulis encrasicolus (dat is zijn volledige naam, die hoef je niet te onthouden, tenzij je houdt van wist-je-datjes/tenzij je een fervent quizzer bent!), olijfolie en niet meer dan dat!

    Meer over dit product
  • Ansjovispasta

    Ansjovispasta

    Superhandig om al je bereidingen mooi af te werken met deze verslavende, gezouten smaak in tubevorm.

    Meer over dit product
  • Verse ansjovis uit de Egeïsche Zee - in pikante olijfolie

    Verse ansjovis uit de Egeïsche Zee - in pikante olijfolie

    Deze ansjovis heeft helemaal niets meer te maken met de gezouten ansjovis. Ze is vers, op z’n geheel klaargemaakt zoals sardines, zacht en zonder schubben, gebakken in de oven en daarna verpakt in een mooi doosje waar een pikante olijfolie op hem wacht

    Meer over dit product

Beschikbaar in verpakking van :

Gemiddelde voedingswaarde /100gr

Ingrediënten

Allergenen