Extra info over het recept
- Bereiding : 20 min.
 - Bereidingstijd : 20 min.
 - Type gerecht : Een feestelijk aperitiefhapje
 - Aantal personen : 4
 - Download recept
 
Ingrediënten
- 150 g kerstomaten, geel en rood
 - 1/2 chilipeper
 - ca. 150 g bladerdeeg, (koeltoog)
 - 1 eierdooier
 - 8 sardines in eigen nat
 - zout
 - piment d'Espelette
 - 1 el tijm
 - olijfolie, om overheen te druppelen
 - 3 el gemengde kruiden, salieblaadjes, rozemarijnnaalden, basilicum
 
                    Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte.
 - Leg bakpapier op een bakplaat.
 - Was de kerstomaten, dep ze droog en halveer ze.
 - Was en reinig de chilipeper en snijd in kleine blokjes. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 8-12 rechthoeken.
 - Kluts de eierdooier met 1 el water en smeer het op de stukken bladerdeeg. Leg er telkens 1 sardine op, kruid met zout en piment d'Espelette, strooi er tijm overheen en leg ze op de bakplaat.
 - Kruid de tomaten met zout en peper en leg ze ertussen.
 - Bestrooi alles met chili en de helft van de kruiden.
 - Druppel de olijfolie eroverheen en laat de bladerdeeghapjes ca. 20 minuten goudbruin bakken in de oven.
 
“Neem ze er dan uit, bestrooi ze met verse kruiden en serveer.”