Extra info over het recept
- Bereiding : 45 min.
- Bereidingstijd : 20 min.
- Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- 1 wortel
- 100 g sojascheuten
- 150 g Chinese kool
- 4 lente-uitjes
- 3 cm gember
- 2 teentjes knoflook
- 1 gele chilipeper
- 200 g krab extra of pacifique Imperial
- 2 el sesamolie
- zout
- peper
- van de molen
- currypoeder
- 2 el sojasaus
- 1 el vissaus
- chilipoeder
- 12 vellen loempiadeeg, of brickdeeg, à 21,5 x 21,5 cm
- 1 eiwit om te besmeren
- plantaardige olie, om te frituren

Bereiding
-
Was de wortel en rasp hem fijn. Was de sojascheuten, blancheer ze ca. 1 minuut, laat ze dan schrikken en uitlekken.
-
Verwijder de stronk en buitenste bladeren van de Chinese kool, was, dep droog en snijd in fijne repen.
-
Was en reinig de lente-uitjes en snijd in fijne ringen.
-
Schil de gember en pel het knoflook en hak fijn.
-
Was de chilipeper, halveer en snijd in fijne blokjes.
-
Trek de krab in fijne stukjes en laat ca. 2 minuten bakken in een pan met 1 el hete olie.
-
Kruid met zout, peper en currypoeder en haal dan uit de pan. Verhit de rest van de olie en laat de wortel hier 1-2 minuten al roerend in bakken.
-
Voeg er vervolgens de lente-uitjes, chili, gember, knoflook alsook de Chinese kool bij en laat alles al roerend nog ca. 2 minuten braden.
-
Neem de pan dan van het vuur, meng de sojascheuten erdoorheen en kruid alles met soja- en vissaus.
-
Voeg vervolgens de krab erbij en breng het mengsel op smaak met zout, peper en chilipoeder.
-
Leg telkens een vel deeg op het werkblad en leg er ongeveer 2 el van de vulling op.
-
Smeer de randen van het deeg in met geklutst eiwit, vouw eerst de zijkanten naar binnen en rol dan de vulling in het deeg, druk het uiteinde lichtjes aan.
-
Verhit meer dan genoeg olie in een kookpan of wok op ca. 170°C en laat de deegkussentjes hier al zwemmend en in porties in ca. 4 minuten goudbruin in frituren, roer hierbij voortdurend.
-
Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer de samosa's.