onze recepten

Ontdek onze gemakkelijke en creatieve ideeën, en geniet van alle smaken uit het IMPERIAL gamma.

Samosa's met krab en groenten

Een heerlijk voorgerecht

‹ Terug naar het overzicht

Extra info over het recept

  • Bereiding : 45 min.
  • Bereidingstijd : 20 min.
  • Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
  • Aantal personen : 4
  • Download recept

Ingrediënten

  • 1 wortel
  • 100 g sojascheuten
  • 150 g Chinese kool
  • 4 lente-uitjes
  • 3 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gele chilipeper
  • 200 g krab extra of pacifique Imperial
  • 2 el sesamolie
  • zout
  • peper
  • van de molen
  • currypoeder
  • 2 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • chilipoeder
  • 12 vellen loempiadeeg, of brickdeeg, à 21,5 x 21,5 cm
  • 1 eiwit om te besmeren
  • plantaardige olie, om te frituren

Bereiding

  1. Was de wortel en rasp hem fijn. Was de sojascheuten, blancheer ze ca. 1 minuut, laat ze dan schrikken en uitlekken.

  2. Verwijder de stronk en buitenste bladeren van de Chinese kool, was, dep droog en snijd in fijne repen.

  3. Was en reinig de lente-uitjes en snijd in fijne ringen.

  4. Schil de gember en pel het knoflook en hak fijn.

  5. Was de chilipeper, halveer en snijd in fijne blokjes.

  6. Trek de krab in fijne stukjes en laat ca. 2 minuten bakken in een pan met 1 el hete olie.

  7. Kruid met zout, peper en currypoeder en haal dan uit de pan. Verhit de rest van de olie en laat de wortel hier 1-2 minuten al roerend in bakken.

  8. Voeg er vervolgens de lente-uitjes, chili, gember, knoflook alsook de Chinese kool bij en laat alles al roerend nog ca. 2 minuten braden.

  9. Neem de pan dan van het vuur, meng de sojascheuten erdoorheen en kruid alles met soja- en vissaus.

  10. Voeg vervolgens de krab erbij en breng het mengsel op smaak met zout, peper en chilipoeder.

  11. Leg telkens een vel deeg op het werkblad en leg er ongeveer 2 el van de vulling op.

  12. Smeer de randen van het deeg in met geklutst eiwit, vouw eerst de zijkanten naar binnen en rol dan de vulling in het deeg, druk het uiteinde lichtjes aan.

  13. Verhit meer dan genoeg olie in een kookpan of wok op ca. 170°C en laat de deegkussentjes hier al zwemmend en in porties in ca. 4 minuten goudbruin in frituren, roer hierbij voortdurend.

  14. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer de samosa's.