onze recepten

Ontdek onze gemakkelijke en creatieve ideeën, en geniet van alle smaken uit het IMPERIAL gamma.

Stervormige pizza met spinazie, feta en sardines

Een verrukkelijke maaltijd

‹ Terug naar het overzicht

Extra info over het recept

  • Bereiding : 20 min.
  • Bereidingstijd : 15 min.
  • Type gerecht : Een verrukkelijke maaltijd
  • Aantal personen : 4
  • Download recept

Ingrediënten

  • 1 rol pizzadeeg, (rond, koeltoog)
  • 450 g spinazie
  • 50 ml room
  • zout
  • peper, van de molen
  • 100 g sardines, (blik)
  • 100 g feta
  • 30 g rozijnen
  • 9 zwarte olijven, ontpit
  • 60 g geraspte mozzarella

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. Leg bakpapier op een bakplaat. Was en selecteer de spinazie, verwijder de dikke stelen en laat hem druipnat inzakken in een kookpan.

  3. Giet af in een zeef, laat schrikken en duw de spinazie dan goed uit. Vermeng met de room en kruid met zout en peper.

  4. Giet de sardines af, laat ze uitlekken in een zeef en verdeel ze in filets, verwijder hierbij eventueel de graten.

  5. Snijd de feta in kleine blokjes.

  6. Rol het pizzadeeg dun uit zo groot als de bakplaat en leg het deeg op de plaat.

  7. Markeer op 4-5 cm afstand van de rand een cirkel. Breng 8 insnijdingen aan op gelijke afstand van elkaar vanaf de rand tot aan de cirkel.

  8. Smeer het spinaziemengsel gelijkmatig op het deeg.

  9. Verdeel er dan de rozijnen en de feta overheen.

  10. Leg de sardinefilets stervormig in de binnenste cirkel, plaats de olijven ertussen en 1 olijf in het midden.

  11. Kruid de pizza lichtjes met zout en peper en strooi de mozzarella eroverheen.

  12. Sla de ingesneden deegkanten driehoekig op en duw de kanten een beetje samen, zodat er 8 samengestelde driehoeken ontstaan.

  13. Laat de sterpizza ca.

  14. 15 minuten bakken in de oven. Neem hem er dan uit en serveer.

Ontdek de sardien van IMPERIAL

De trendy vis waar iedereen van houdt

  • Sardienen In Olijfolie

    Sardienen In Olijfolie

    Eens gevangen in de lente, worden ze smakkelijker met de jaren. Een unieke maaltijd in een metalen schoteltje.

    Meer over dit product
  • Sardienen Zonder Vel en Graat in Olijfolie

    Sardienen Zonder Vel en Graat in Olijfolie

    Liever geen graten? Deze sardienen zonder vel en graat zijn even lekker en even gewaardeerd. Zelfs door de grootste criticaster.

    Meer over dit product
  • Sardienen in Eigen Nat

    Sardienen in Eigen Nat

    Dit kwaliteitsvol visje biedt je alleen maar puur plezier. Hou je van eenvoud? Dan moet je absoluut voor onze sardientjes gaan!

    Meer over dit product
  • Gegrilde sardines zonder olie

    Gegrilde sardines zonder olie

    De kleine sardines worden gevist ten noorden van de Egeïsche Zee, waar de zee het koudst is. Hun huid is flinterdun en zonder schubben...

    Meer over dit product
  • Gegrilde sardines met olijfolie en oregano bio

    Gegrilde sardines met olijfolie en oregano bio

    De kleine sardines worden gevist ten noorden van de Egeïsche Zee, waar de zee het koudst is. Ze hebben een hoog gehalte aan OMEGA 3 vetzuren en zijn lichtjes gegrild...

    Meer over dit product

Beschikbaar in verpakking van :

Gemiddelde voedingswaarde /100gr

Ingrediënten

Allergenen