Extra info over het recept
- Bereiding : 20 min.
- Bereidingstijd : 55 min.
- Type gerecht :
- Aantal personen : 6
- Download recept
Ingrediënten
- 2 boules de pâte au vinaigre balsamique of 2 rollen bladerdeeg
- 280 g uitgelekte tonijn in eigen sap
- 2 doosjes sardines in olie (12 sardines)
- 3 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 blik (klein formaat) tomatenblokjes
- 1/2 koffielepel harissa
- 1/2 blokje rundsbouillon
- 1 bosje kervel
- 30 g bloem
- 1 eigeel
- 1 soeplepel olie
- zout
·

Bereiding
-
Plet de goed uitgelekte tonijn fijn. Laat de sardines uitlekken, open ze in de lengte en verwijder de graat in het midden. Plet ze fijn met een vork. Pel en versnipper de uien en de look.
-
Warm de olie in een pan en laat de uien en de look fruiten. Voeg de tonijn, de sardines, de tomatenblokjes, de harissa, het 1/2 verkruimelde bouillonblokje en 10 cl warm water toe. Voeg een weinig zout toe, roer goed en laat ongeveer 10 min sudderen tot het vocht verdampt is. Laat de vulling afkoelen.
-
Verwarm de oven voor op 180° (stand 6) en bekleed een taartvorm met bakpapier. Verwijder de blaadjes van de kervel en hak ze fijn. Strooi bloem op het werkvlak, rol een bol bladerdeeg uit en bekleed er de bakvorm mee. Prik er met een vork gaatjes in, verdeel de helft van de vulling over het deeg, bestrooi met gehakte kervel en bedek met de rest van de vulling.
-
Rol de tweede bol deeg uit, bedek er de bakvorm mee en druk de randen met de vingers goed aan op het onderste deeg. Klop het eigeel op en borstel het over de hartige taart. Laat ongeveer 40 min bakken en serveer heet.