onze recepten

Ontdek onze gemakkelijke en creatieve ideeën, en geniet van alle smaken uit het IMPERIAL gamma.

Taart met sardienen en tonijn

‹ Terug naar het overzicht

Extra info over het recept

  • Bereiding : 20 min.
  • Bereidingstijd : 55 min.
  • Type gerecht :
  • Aantal personen : 6
  • Download recept

Ingrediënten

  • 2 boules de pâte au vinaigre balsamique of 2 rollen bladerdeeg
  • 280 g uitgelekte tonijn in eigen sap 
  • 2 doosjes sardines in olie (12 sardines) 
  • 3 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik (klein formaat) tomatenblokjes
  • 1/2 koffielepel harissa 
  • 1/2 blokje rundsbouillon 
  • 1 bosje kervel
  • 30 g bloem
  • 1 eigeel
  • 1 soeplepel olie
  • zout

·      

Bereiding

  1. Plet de goed uitgelekte tonijn fijn. Laat de sardines uitlekken, open ze in de lengte en verwijder de graat in het midden. Plet ze fijn met een vork. Pel en versnipper de uien en de look.

  2. Warm de olie in een pan en laat de uien en de look fruiten. Voeg de tonijn, de sardines, de tomatenblokjes, de harissa, het 1/2 verkruimelde bouillonblokje en 10 cl warm water toe. Voeg een weinig zout toe, roer goed en laat ongeveer 10 min sudderen tot het vocht verdampt is. Laat de vulling afkoelen.

  3. Verwarm de oven voor op 180° (stand 6) en bekleed een taartvorm met bakpapier. Verwijder de blaadjes van de kervel en hak ze fijn. Strooi bloem op het werkvlak, rol een bol bladerdeeg uit en bekleed er de bakvorm mee. Prik er met een vork gaatjes in, verdeel de helft van de vulling over het deeg, bestrooi met gehakte kervel en bedek met de rest van de vulling.

  4. Rol de tweede bol deeg uit, bedek er de bakvorm mee en druk de randen met de vingers goed aan op het onderste deeg. Klop het eigeel op en borstel het over de hartige taart. Laat ongeveer 40 min bakken en serveer heet.

Ontdek de sardien van IMPERIAL

De trendy vis waar iedereen van houdt

  • Sardienen In Olijfolie

    Sardienen In Olijfolie

    Eens gevangen in de lente, worden ze smakkelijker met de jaren. Een unieke maaltijd in een metalen schoteltje.

    Meer over dit product
  • Sardienen Zonder Vel en Graat in Olijfolie

    Sardienen Zonder Vel en Graat in Olijfolie

    Liever geen graten? Deze sardienen zonder vel en graat zijn even lekker en even gewaardeerd. Zelfs door de grootste criticaster.

    Meer over dit product
  • Sardienen in Eigen Nat

    Sardienen in Eigen Nat

    Dit kwaliteitsvol visje biedt je alleen maar puur plezier. Hou je van eenvoud? Dan moet je absoluut voor onze sardientjes gaan!

    Meer over dit product
  • Gegrilde sardines zonder olie

    Gegrilde sardines zonder olie

    De kleine sardines worden gevist ten noorden van de Egeïsche Zee, waar de zee het koudst is. Hun huid is flinterdun en zonder schubben...

    Meer over dit product
  • Gegrilde sardines met olijfolie en oregano bio

    Gegrilde sardines met olijfolie en oregano bio

    De kleine sardines worden gevist ten noorden van de Egeïsche Zee, waar de zee het koudst is. Ze hebben een hoog gehalte aan OMEGA 3 vetzuren en zijn lichtjes gegrild...

    Meer over dit product

Beschikbaar in verpakking van :

Gemiddelde voedingswaarde /100gr

Ingrediënten

Allergenen