onze recepten

Ontdek onze gemakkelijke en creatieve ideeën, en geniet van alle smaken uit het IMPERIAL gamma.

Trilogie van broodbeleg uit de zee: Sardines met pindaboter - Garnalen /sesam en koriander - Tonijn /paprika’s en basilicum

Een feestelijk aperitiefhapje

‹ Terug naar het overzicht

Extra info over het recept

  • Bereiding : 10 min.
  • Type gerecht : Een feestelijk aperitiefhapje
  • Download recept

Ingrediënten

Broodbeleg: sardines met pindaboter:

  • 1 doosje sardines met olijfolie
  • 1 royale soeplepel pindaboter
  • 1 soeplepel fijn en vers versnipperde platte peterselie

  • 1 kwart rode ui
  • Sap van een halve citroen 

Broodbeleg: garnalen /sesam en koriander:

  • 150 g roze garnaaltjes Imperial
  • 70 verse kaas
  • 1 soeplepel tahini (sesampasta)

  • 1 royale soeplepel witte sesam
  • 1 sjalot
  • 1 soeplepel verse koriander
  • Sap van een limoen

     

Broodbeleg: tonijn/paprika en basilicum: 

  • 1 doosje tonijn 200 g met olijfolie
  • 150 g verse kaas
  • ½ rode paprika
  • 1 sjalot
  • Een tiental basilicumblaadjes
  • Zout/peper
  • Sap van een halve citroen

Bereiding

Broodbeleg: sardines met pindaboter:

  1. Doe de sardines en de helft van de olie in een mooie kom.

  2. Plet de sardines met de vork en voeg de pindaboter toe. Meng goed en voeg de versnipperde ui en de peterselie toe.

  3. Meng opnieuw en breng op smaak met peper en zout.

  4. Eventueel voegt u het sap van een halve citroen toe voor wat meer smaak.

     

  5. Plaats ½ uur in de koelkast zodat de smaken zich voor het serveren kunnen vermengen.


Broodbeleg: garnalen /sesam en koriander:

  1. Rooster wat van de sesamzaadjes op 200°C en laat ze afkoelen.

  2. Verdeel de garnalen in twee gelijke hoeveelheden. De eerste helft mixt u met de verse kaas, de tahini en de geroosterde sesam.

  3. Breng op smaak met zout en peper. Voeg wat limoensap toe en mix nog eens.

  4.  

    Versnipper de koriander en de sjalot, en hak de rest van de garnalen fijn tot een tartaar om het beleg wat textuur te geven.

  5. Meng de garnalentartaar met de koriander en de sjalot en voeg vervolgens de eerder bereide puree toe.

     

  6. Zet ½ uur in de koelkast voor het serveren.


 

Broodbeleg: tonijn/paprika en basilicum:

  1. Haal de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en plaats hem zo hoog mogelijk in de oven met de schil naar boven tot de schil zwart is. Wikkel de paprika in aluminiumfolie en laat hem afkoelen.

  2. Doe de tonijn en de helft van de olijfolie in een kom en plet alles met een vork. Voeg de verse kaas toe en meng tot u een pasta krijgt.

  3. Pers de halve citroen uit, versnipper de sjalot en het basilicum en meng met de tonijn.

  4. Verwijder de zwarte schil van de paprika en snijd hem in kleine blokjes. Voeg ze toe aan de rest van de bereiding. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Meng alles goed en plaats ½ uur in de koelkast.

 

 

Ontdek de sardien van IMPERIAL

De trendy vis waar iedereen van houdt

  • Sardienen In Olijfolie

    Sardienen In Olijfolie

    Eens gevangen in de lente, worden ze smakkelijker met de jaren. Een unieke maaltijd in een metalen schoteltje.

    Meer over dit product
  • Sardienen Zonder Vel en Graat in Olijfolie

    Sardienen Zonder Vel en Graat in Olijfolie

    Liever geen graten? Deze sardienen zonder vel en graat zijn even lekker en even gewaardeerd. Zelfs door de grootste criticaster.

    Meer over dit product
  • Sardienen in Eigen Nat

    Sardienen in Eigen Nat

    Dit kwaliteitsvol visje biedt je alleen maar puur plezier. Hou je van eenvoud? Dan moet je absoluut voor onze sardientjes gaan!

    Meer over dit product
  • Gegrilde sardines met olijfolie en oregano bio

    Gegrilde sardines met olijfolie en oregano bio

    De kleine sardines worden gevist ten noorden van de Egeïsche Zee, waar de zee het koudst is. Ze hebben een hoog gehalte aan OMEGA 3 vetzuren en zijn lichtjes gegrild...

    Meer over dit product

Beschikbaar in verpakking van :

Gemiddelde voedingswaarde /100gr

Ingrediënten

Allergenen