Extra info over het recept
- Bereiding : 20 min.
- Bereidingstijd : 30 min.
- Type gerecht : Een verrukkelijke maaltijd
- Aantal personen : 15
- Download recept
Ingrediënten
- 800 g vastkokende aardappelen
- 250 g sperziebonen zout
- 200 g tonijn, blik
- 2 el kappertjes
- 4 el witte wijnazijn
- 100 ml groentebouillon
- 3 el raapzaadolie peper, van de molen

Bereiding
- Was de aardappelen en laat ze ca. 30 minuten gaar stomen.
- Pel ze vervolgens en laat ze afkoelen. Was en reinig de sperziebonen en snijd ze indien nodig in kleinere stukken.
- Laat ze 6-8 minuten blancheren in zout water, laat ze dan schrikken en uitlekken. Laat de tonijn en de kappertjes uitlekken en trek de tonijn in stukken.
- Vermeng de azijn met de bouillon, de olie, zout en peper in een kom.
- Snijd de aardappelen in dunne schijven en meng ze met alle voorbereide ingrediënen onder de dressing.
- Laat de salade het best minstens 15 minuten rusten vooraleer hem op te dienen en breng hem nog eens op smaak.