Extra info over het recept
- Bereiding : 15 min.
- Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
- Download recept
Ingrediënten
- 120 g tonijn, in eigen nat
- 2 lente-uitjes
- 1 kleine bio citroen
- 2 avocado's
- 1 teentje knoflook
- 250 g kwark, 20 %
- zout
- peper, van de molen

Bereiding
- Doe de tonijn in een zeef en laat hem uitlekken.
- Reinig en was de lente-uitjes en snijd ze schuin in fijne ringen.
- Was de citroen onder heet water, rasp van een vierde de schil eraf, halveer de vrucht dan en pers ze uit.
- Halveer de avocado's, verwijder de steen, schraap het vruchtvlees uit de schil en pureer het fijn samen met het citroensap.
- Pel het knoflook en pers het erbij.
- Roer de kwark en de citroenzeste erdoorheen en breng alles op smaak met zout en peper. Voeg de lente-uitjes erbij.
- Trek de tonijn in stukken en meng hem er voorzichtig doorheen.