Extra info over het recept
- Bereiding : 15 min.
- Bereidingstijd : 10 min.
- Type gerecht : Een feestelijk aperitiefhapje
- Aantal personen : 12
- Download recept
Ingrediënten
- 6 eieren
- 2 stengels dille
- 150 g tonijn
- blik of glas
- 2 - 3 el mayonaise
- 2 el kwark
- 1 - 2 tl citroensap
- 1/2 tl paprikavlokken
- zout
- 1 msp chilipoeder
- peper van de molen

Bereiding
- Laat de eieren ca. 10 minuten koken, laat ze dan schrikken, pel en halveer ze.
- Haal de eierdooiers er voorzichtig uit en doe ze in een kom.
- Spoel de dille af, schud droog, trek de naaldjes eraf en hak ze fijn.
- Laat de tonijn uitlekken en voeg hem bij de eierdooiers.
- Plet alles fijn met een vork. Voeg de mayonaise, de kwark, citroensap, paprikavlokken, zout en chili toe.
- Vermeng alles tot een gladde pasta en breng op smaak. Vul de eierhelften, maal er peper overheen en bestrooi met dille.
- Serveer de gevulde eitjes naar eigen wens op postelein met rode bietenscheuten.