Extra info over het recept
- Bereiding : 25 min.
- Bereidingstijd : 30 min.
- Type gerecht : Een verrukkelijke maaltijd
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- 500 g aardappelen
- 2 eieren
- 1 doosje tonijn met olijfolie IMPERIAL 200 g
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 150 ml volle melk
- 50 g zoute boter
- 20 g geraspte parmezaan
- 100 ml vloeibare room
- peterselie
- muskaatnoot
- grof zout en peper van de molen

Bereiding
By Cuisine Actuelle
- Spoel de aardappelen en laat ze 25 minuten koken in gezouten water.
- Voeg de 2 eieren toe en laat ze 10 minuten meekoken. Laat ze afkoelen voor u ze pelt.
- Hak de ui grof. Spoel de paprika’s, verwijder de zaden en zaadlijsten en hak ze in kleine stukjes. Spoel, droog en hak de peterselie fijn.
- Giet de aardappelen af, verwijder de schillen en pureer ze. Verwarm de melk en voeg ze toe aan de puree. Voeg de boter in kleine stukjes toe, kruid met peper en muskaatnoot en meng alles.
- Laat de tonijn uitlekken en trek hem in stukjes. Hak de eieren grof en meng ze met de tonijn, de uien, de paprika’s, de peterselie en wat peper.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Breng de helft van de puree in kleine glaasjes, voeg vervolgens een laagje tonijn toe en bedek met de rest van de puree. Voeg de geraspte parmezaan en wat room toe.
- Laat 15 à 20 minuten warmen in de oven. De bovenzijde moet goudbruin zijn. Onmiddellijk opdienen.