Extra info over het recept
- Bereiding : 10 min.
- Bereidingstijd : 15 min.
- Type gerecht : Een heerlijk voorgerecht
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- 220 g quinoa
- zout
- 1 blik tonijn, (natuur, ca. 180 g)
- 1 handvol gladde peterselie
- 2 onbehandelde limoenen, zeste en sap
- 30 ml olijfolie
- 2 - 3 snufjes espelette peper
- limoenschijfjes, voor de garnering

Bereiding
- Laat de quinoa ca. 15 minuten garen in kokend zout water.
- Giet hem dan af in een zeef, spoel hem onder koud water en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken in een zeef en trek hem uit elkaar.
- Was de peterselie, schud droog en snijd de blaadjes in repen.
- Vermeng de quinoa met de limoenzeste, het limoensap, de tonijn, de peterselie en de olijfolie.
- Breng op smaak met zout en espelette peper.
“Doe het mengsel in kommetjes en garneer met de limoenschijfjes.”