Extra info over het recept
- Bereiding : 15 min.
- Bereidingstijd : 5 min.
- Type gerecht : Een verrukkelijke maaltijd
- Aantal personen : 4
- Download recept
Ingrediënten
- Raketsla
- 16 kerstomaatjes
- 1 rode paprika
- 4 eieren
- 160 g zwarte olijven uit Nice (of andere)
- 1 blik van 200 g tonijn met bio-olijfolie IMPERIAL
- Facultatief: opgerolde ansjovis met kappertjes IMPERIAL of grote kappers (kapperappeltjes)
VOOR DE VINAIGRETTE:
- de extra vierge bio-olijfolie uit blik tonijn
- 2 soeplepels balsamicoazijn
- 2 soeplepels gehakte uien
- Zout en peper van de molen

Bereiding
-
Was de raketsla en laat uitlekken
-
Maak de vinaigrette met de uien
-
Spoel en snijd de kerstomaatjes in 2
-
Spoel de paprika, verwijder de zaadjes en snijd hem in reepjes
-
Kook de eieren hard, verwijder de schaal en snijd ze in 4
-
Bedek een schotel met de sla, schik er de paprika, de tomaten, de hardgekookte eieren, de tonijn in mooie stukken en de olijven op.
Voeg naar smaak ansjovis met kappertjes of grote kappers toe.
“Voor de vinaigrette: DE EXTRA VIERGE BIO-OLIJFOLIE UIT HET BLIK TONIJN”