Extra info over het recept
- Bereiding : 15 min.
- Type gerecht : Een feestelijk aperitiefhapje
- Download recept
Ingrediënten
- 2 mooie compacte komkommers
- 2 blikjes IMPERIAL tonijn in olijfolie
- lichte room
- 2 fijngehakte sjalotjes of lente-uitjes
- een busseltje dille
- zout, peper van de molen
- olijfolie

Bereiding
- De komkommers wassen en laten uitlekken. De groente schillen met een dunschiller en daarbij een geschilde zone afwisselen met een niet-geschilde zone. De komkommers in stukken van ongeveer 8 – 9 cm snijden.
- Het midden leeghalen met een appelboor. De binnenkant kruiden met zout en peper.
- De twee blikken IMPERIAL tonijnventresca met olijfolie openen en de olijfolie apart houden.
- De ventrescafilets goed losmaken en de stukken komkommer beleggen met de mooie filets tonijnventresca. Wat saus verdelen over de stukken komkommer en garneren met enkele blaadjes dille. Voor de saus:
- de blaadjes dille losmaken van de takjes en fijnhakken. De vloeibare room in een kom gieten en er de olijfolie van de tonijnventresca aan toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. De dille en fijngehakte sjalotjes toevoegen en het geheel mengen.